A ház története

A Szabó József Tanulmányi Ház építését a Balassagyarmati Evangélikus Gyülekezet határozta el, hogy az egykori Elemi Iskolája államosított épületéért kapott kárpótlás összegét elődeihez méltó módon, az egész társadalom számára hasznos célra fordítsa. 18 szállóvendég fogadására van lehetőség, akiket kétágyas szobákban tudunk elhelyezni. A házban rendelkezésre áll egy akár 50 főt is befogadó tárgyalóterem, amely két részre is osztható, s benne teakonyha szolgálja a lakók kényelmét.

Az épület a városközpontban áll, tőle mintegy 50 méternyire található a műemlék evangélikus templom, mellette a gyülekezeti központ, ahol egy akár 150 fő számára is alkalmas rendezvényterem is helyet kapott. Városunkban és környékén sok épített és természeti szépség található. Vonzerőt jelenthet a szlovák határ közelsége is, hiszen a turista forgalom a két ország között meglehetősen élénk mindkét irányból. Várjuk csoportok jelentkezését az év minden napján.

Kérjük, figyelje programjainkat, mivel a ház vonzerejét kihasználva egy szellemi alkotó műhelyet is szervezünk tematikus ismeretterjesztő, közös gondolkodásra hívó konferencia megrendezésére. Egyhetes, vagy hétvégés programjainkon, előadás sorozatainkon tovább gyarapodhat ismeretekben, lelkiekben, élményekben, emberi kapcsolatokban.

 


Történet képekben

2007. május-szeptember, építkezés_külső képek
2007. május-szeptember, építkezés_belső képek
2007. 08. 25.
műszaki átadás

Rólunk írták

 


A honlap böngészéséhez Internet Explorer böngészőt, 1280*1024-es felbontást és 32 bites színmélységet ajánljuk.
Az Ön böngészőjének felbontása, színmélysége:
,

© 2008 Szabó József Tanulmányi Ház | kérdések, javaslatok: webmaster | utolsó módosítás: 2008-04-16

h i r d e t é s